Сама назва салату говорить за себе.
Інгредієнти
Куряча грудка – 300-350г | |
Чорнослив – 150 г | |
Волоські горіхи – 80-100 г | |
Яйця курячі – 5 шт. | |
Огірки – 2 шт. | |
Майонез – за смаком (близько 150 г) |
Салат виходить ніжним і повітряним, на відміну від багатьох листкових салатів. Свій салат я виклала у вигляді «Хелло Кітті», готувала на дитячий День народження.
Покроковий рецепт
Інгредієнти…
Курячу грудку відварити (можна звичайно взяти куряче філе, але я віддаю перевагу грудку, вона соковитіше), очистити від кісток і шкіри, дрібно нарізати. Яйця відварити, почистити, відокремити жовтки від білків. Жовтки натерти на дрібній тертці, білки – на крупній тертці. Огірки помити, нарізати дрібними кубиками. Чорнослив добре промити (краще попередньо замочити), дрібно порізати. Горішки нарізати дрібно ножем або подрібнити на блендері (але не в борошно).
Викласти салат шарами (шари не утрамбовувати, вони повинні лежати пишно).
1-й шар: куряче філе + тонкий шар сіточки майонезу. (На пакет з майонезом зрізаю куточок, таким чином, видавлюється тонка цівка майонезу).
2-й шар: чорнослив; + волоські горіхи.
3-й шар: білок яйця + майонез.
4-й шар: огірки + майонез.
5-й шар: жовток яйця.
Прикрасити салат: очі – маслини, ніс – варена морква, бант – помідор черрі, вуса – ніжки петрушки або кропу. Салат краще робити під вечір, щоб він просочився вночі, буде ще смачніше!
Приємного апетиту!