Салат Олівє

Салат Олівє – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Олів’є на наших столах як справжній ветеран вже. Його люблять готувати практично в кожному будинку. Яке новорічне свято без цієї страви. Але цей салатик такий смачний, що його хочеться готувати і не тільки під Новий рік. До знайомства з цим рецептом моє блюдо завжди виходило якимсь не таким, ось правда. Я пробувала різні рецепти, гралася інгредієнтами: і з докторською ковбасою пробувала, і з курячою грудкою, і з шинкою, то з морквою, то без, навіть цибуля зелена там бував. Начебто і смачно, але не еталон. А от смак ідеального страви мені видалося спробувати на банкеті в одному зі столичних ресторанів. Мені тоді здалося, що в цій страві кожен інгредієнт в точній пропорції і несе певну смакову ноту. Він був таким правильним, в міру заправленим, і в ньому не було половини продуктів, що я використовувала для Олів’є. В той момент Новий Рік вже не за горами і я націлилася на цей рецепт. На кухню мене звичайно не пустили, але офіціантки були душевні і допомогли в цій нелегкій справі. Так мені і дістався цей рецептик. написаний на паперовій серветці. Більше з салатом я не експериментую, хоча ще не вечір. Цей рецепт розрахований на вихід страви в 300 гр. Для себе вважаю як порцію. В основному готую на 6 таких порцій. І так, озброїмося інгредієнтами. Нам знадобляться: курячі яйця, картопля, ковбаса докторська, огірки свіжі та солоні, зелений горошок варений, майонез для заправки. Найголовніший помічник у приготуванні це кухонні ваги. Обов’язково стежте за вагою, не пошкодуєте.

Покроковий рецепт