Рецепт салату “Оселедця під шубою” знає кожна господиня. Він передається з покоління в покоління, і здається, що салат приївся. Але ні, цей листковий салат залишається всіма улюблений і готується на Новий рік.
Інгредієнти
Буряк – 2 середні свеколки | |
Картопля – 6 картоплин | |
Морква – 2 морквини | |
Оселедець (філе) – 2 штуки | |
Яйце – 2 штуки | |
Цибуля ріпчаста – 1 цибулинка | |
Майонез для заправки |
У світі велика кількість різноманітних салатів. В салати додають різні інгредієнти. Є категорія рибних салатів. Про одному з таких салатів ми Вам і хотіли б розповісти, а саме про рецепт приготування салату «Шуба» – салат, в який додається дуже смачне філе оселедця.
Покроковий рецепт
Підготуємо рибу!
Беремо оселедець і її чистимо, дуже ретельно, прибираючи всі кісточки. Після очищення необхідно порізати рибу на маленькі кубики.
Далі підготуємо інші інгредієнти! Для цього дістаємо каструлю. В неї воду і овочі (морква, свеколку, картопля) плюс яйця. Ставимо на плиту і відварюємо всі разом. Далі остудимо вміст каструлі і почистимо моркву, буряк, картоплю і очистимо яйця від шкаралупи. Далі дістаємо тертку. На ній натираємо кожен інгредієнт. Яйця необхідно розділити на жовтки-білки і теж натерти. Беремо цибулю. Нарізаємо дрібно. Ошпарим його окропом на 10 хвилин, щоб не гірчить.
Формуємо салат!
Дістаємо страву і на нього укладаємо шар тертої картоплі і змащуємо його майонезом. Другим шаром укладаються кубики оселедця і змащуємо його майонезом. Третім шаром укладаємо поросяти, ягняти цибулю і змащуємо його майонезом. Четвертим шаром укладаємо терті жовтки і змащуємо його майонезом. П’ятим шаром викладаємо моркву і шостим шаром укладемо буряк. Всі змащуємо майонезом і зверху посипаємо натертим білком. Салат «Шуба» готовий!