Салат “Оселедець під шубою” – цей салат завжди буде актуальним для будь-якого заходу. Рецепт простий і не змусить вас витрачати на нього багато часу.
Інгредієнти
Філе оселедця шматочками в олії – 200 г | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Буряк – 1 шт. | |
Картопля – 5 шт. Невеликих | |
Майонез – 200 г | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Яйце куряче – 1 шт. Для сервірування страви | |
Сир твердий – 100 г Для сервірування страви | |
Оцет – 3 ст. л. | |
Цукор – 1 ч. л. |
Салат «Оселедець під шубою» залишається фаворитом будь-якого святкового столу. З дитинства ми пам’ятаємо ні з чим не порівнянний смак цієї страви, який дарує нам теплоту спогадів і затишок домашнього вогнища.
Покроковий рецепт
Морква, буряк і картопля варимо до готовності в підсоленій воді. Овочі охолодити, а потім чистимо.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо підлозі кільцями. Кип’ятимо воду, заливаємо нарізану цибулю окропом. Як тільки маринад трохи охолов, додаємо оцет і цукор. Ретельно перемішуємо. Залишаємо цибулю маринуватися.
З філе оселедця зливаємо масло, залишаючи трохи для заправки. Філе залишаємо шматочками. Маринований лук промиваємо у воді, підсушуємо.
Овочі натираємо на крупній тертці. Солимо і перчимо за смаком.
У круглу форму викладаємо салат шарами. Кожен шар промазуємо майонезом, додаємо трохи олії з-під оселедця:
1 – й шар : картопля.
2 – й шар : цибуля
3 – й шар : філе оселедця
4 – й шар : морква
5 – й шар : буряк
Акуратно знімаємо форму з салату. Ставимо в холодильник на 10 хвилин. Подаємо на стіл, прикрасивши тертим сиром і яйцем.