Салат порційний Оселедець під шубою

Салат порційний Оселедець під шубою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Салат “Оселедець під шубою” – цей салат завжди буде актуальним для будь-якого заходу. Рецепт простий і не змусить вас витрачати на нього багато часу.

Інгредієнти

Філе оселедця шматочками в олії – 200 г
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Буряк – 1 шт.
Картопля – 5 шт. Невеликих
Майонез – 200 г
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Яйце куряче – 1 шт. Для сервірування страви
Сир твердий – 100 г Для сервірування страви
Оцет – 3 ст. л.
Цукор – 1 ч. л.

Як приготувати Салат порційний “Оселедець під шубою”

Салат «Оселедець під шубою» залишається фаворитом будь-якого святкового столу. З дитинства ми пам’ятаємо ні з чим не порівнянний смак цієї страви, який дарує нам теплоту спогадів і затишок домашнього вогнища.

Покроковий рецепт

Морква, буряк і картопля варимо до готовності в підсоленій воді. Овочі охолодити, а потім чистимо.

Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо підлозі кільцями. Кип’ятимо воду, заливаємо нарізану цибулю окропом. Як тільки маринад трохи охолов, додаємо оцет і цукор. Ретельно перемішуємо. Залишаємо цибулю маринуватися.

З філе оселедця зливаємо масло, залишаючи трохи для заправки. Філе залишаємо шматочками. Маринований лук промиваємо у воді, підсушуємо.

Овочі натираємо на крупній тертці. Солимо і перчимо за смаком.

У круглу форму викладаємо салат шарами. Кожен шар промазуємо майонезом, додаємо трохи олії з-під оселедця:

1 – й шар : картопля.
2 – й шар : цибуля
3 – й шар : філе оселедця
4 – й шар : морква
5 – й шар : буряк

Акуратно знімаємо форму з салату. Ставимо в холодильник на 10 хвилин. Подаємо на стіл, прикрасивши тертим сиром і яйцем.