Салат – солянка на зиму

Салат – солянка на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачний, корисний і простий у приготуванні рецепт салату на зиму.

Інгредієнти

капуста білокачанна – 2 кг
помідори – 1 кг
цибуля – 1 кг.
морква – 1 кг
часник – 2-3 зубчики
сіль – 2 ст. л.
цукор – 4 ст. л.
перець горошком – 9-10 шт.
лавровий лист – 2-3 шт.
олія соняшникова 200 мл
оцет 9%-й – 1 ч. л. на 0,5 л.

Як приготувати Салат – солянка на зиму

У капусти, мабуть, найбагатша історія. В часи Стародавньої Греції і Риму високо цінували її цілющі властивості. Вважалося, що вона допомагає при багатьох захворюваннях і приписували капусті здатність підвищувати загальний тонус організму. Піфагор писав, що капуста “підтримує бадьорість духу, веселощі і сприяє гарному настрою”. Ось і ми з гарним настроєм вирішили приготувати смачний і корисний салат з капусти на зиму.

Покроковий рецепт

Готуємо необхідні інгредієнти. Овочі чистимо, миємо.

Моркву натираємо на крупній тертці.

Капусту шаткуємо соломкою.

Цибулю нарізаємо півкільцями.

Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку.

Очищені помідори нарізаємо дрібними кубиками.

Готуємо у товстостінній каструлі (я готую в казанку).Наливаємо олію, половину необхідної кількості. Інше додаємо поступово в процесі приготування.

Кладемо нашатковану цибулю і моркву. Смажимо 10 хвилин.

Додаємо нарізані помідори, готуємо ще 10 хв.

Додаємо нашатковану капусту. Все добре перемішуємо, готуємо ще 30 хвилин.

Часник натираємо на дрібній тертці.

Додаємо натертий часник, перець, лавровий лист і тушкуємо ще 10 хвилин.

Наш салат готовий!

Гарячий салат розкладаємо в заздалегідь стерилізовані банки. Додаємо 1 ч. л. оцту на 0,5 літрову банку. Закатуємо і перевертаємо. Закутуємо до повного охолодження. Потім салат необхідно зберігати в прохолодному місці.

Приємного апетиту!