Легкий дієтичний і надзвичайно корисний салат “Цезар” стане відмінним варіантом для вашої вечері. Пікантний смак і легкість цієї страви доведеться за смаком самого вишуканого гурмана!
Інгредієнти
Куряче філе – 1 шт. | |
Помідори черрі – 150 гр | |
Хліб білий – 100 гр | |
Вершкове масло – 50 гр | |
Часник – 3 шт. | |
Шпинат – 150 гр | |
Вустерський соус – 1 ч. л. | |
Лимонний сік – 1 ч. л. | |
Оливкова олія – 2 ст. л. | |
Орегано – 1 / 2 ч. л. | |
Паприка – 1/2 ч. л. | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Перець – 2 гр | |
Чилі – 3 гр за бажанням |
Салат “Цезар” не потребує представлення. Його можна побачити майже в кожному ресторані та кафе, а також, можна з легкістю приготувати на своїй домашній кухні. Рецептів “Цезаря” безліч, але так як я великий фанат шпинату, я приготувала свою варіацію на цей чудовий салатик. Він вийшов легким, корисним, з пікантною остринкой. Але і класику ніхто не відміняв – ніжний пармезан, куряче філе і пряні часникові сухарики, які тануть у роті..
Шпинат – дуже корисне доповнення до решти інгредієнтів, так як багатий вітаміном С і фолієвою кислотою, які сприяють схудненню. Містить величезну кількість заліза і каротину. Не дарма його вживав у їжу моряк Попай з відомого мультика, адже це справжнє джерело енергії і користі для нашого організму. Якщо ви хочете приготувати виключно дієтичний салат – цей варіант для вас, тільки з рецепту необхідно виключити сухарики з білого хліба, або замінити їх на житні.
Такий варіант салату “Цезар” стане відмінним вечерею, в якому поєднуються білки курячого філе, вуглеводи зелені, помідорів і сиру, і корисні жири оливкової олії, краще всього нерафінованої. Приємною родзинкою стане легка заправка з вустерського соусу, соку лимона, приправ та оливкової олії.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для страви: очистити томати черрі від плодоніжок, підготувати листя шпинату, часник очистити від шкаралупи.
Замаринувати курячу грудинку наступним чином: посолити грудки з обох сторін, натерти заправкою з оливкового масла, паприки, чорного меленого перцю, орегано і нарубаного перцю чилі. Якщо не любите гостре, перцю чилі додайте всього мало, або зовсім не кладіть його в заправку.
Залишити курячу грудку для маринування на 15 хвилин, потім загорніть філе в фольгу.
Поставити випікатися куряче філе в заздалегідь розігріту духовку при 200 градусах на 40-45 хвилин. За п’ять хвилин до готовності курки відкрийте фольгу, щоб грудка трохи підрум’янилася.
Зрізати з булочок або білого хліба скориночки і порізати великим кубиком.
Очищений часник подрібніть через часниковий прес або роздушіть площиною ножа.
На розігрітій сковорідці розтоплюємо вершкове масло.
До олії додаємо пресований часник, орегано, чорний мелений перець. Обсмажуємо часник до золотистого кольору.
Поміщаємо в розігріту олію кубики хліба і готуємо до підсушування хліба. Не замінюйте вершкове масло рослинним, інакше сухарики не будуть хрусткими і перетворяться в грінки.
Наріжте помідори черрі на половинки, якщо помідори великі – на четвертинки.
Гарненько промити листя шпинату, просушити за допомогою паперових рушників. Якщо листя шпинату старі – видалити грубі частини листків і стебла. Якщо шпинат молодий, то листя можна використовувати разом зі стеблами.
Починаємо формувати наш “Цезар”. Першим шаром викладаємо висушені листя шпинату.
Зверху додаємо помідори черрі.
Нарізаємо тонкими слайсами охолоджене куряче філе і викладаємо наступним шаром.
Засипаємо салат остиглими часниковими грінками.
Готуємо заправку для салату. Додаємо до вустерскому соусу оливкова олія. Змішуємо. Потім вливаємо лимонний сік, перчимо і солимо за смаком. Для більшої пікантності можна додати в соус ще часнику.
Щедро поливаємо заправкою наш салат. Натираємо на дрібно на тертці пармезан, за бажанням можна і інший сир і посипаємо їм готову страву.
Можна подавати салат до столу. Приємного апетиту!