Салат вінегрет

Салат вінегрет – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Назва вінегрет від французького слова “vinaigre” означає оцет. Історія стверджує, що назва салату Вінегрет «накликав» французький кухар Антуан Карем. У часи царювання Олександра I він працював в палацової кухні і побачив, що невідомий йому салат поливають чимось, схожим на оцет. Тоді він запитав у готував кухаря: «vinaigre?» Саме з тих пір салат з варених овочів з солоними огірками і стали називати вінегрет. Звичайно з часів царювання пройшло багато часу, і салат багато разів видозмінювався.

Варіантів вінегрету безліч. Хтось в цей салат додає зелений горошок, хтось відварну червону/білу квасолю, хтось обсмажує цибулю на олії. Частенько у вінегрет додають смажене або варене м’ясо, рибу, оселедець. У ХІХ столітті такий салат вважався дорогим ресторанним стравою. Загалом, в цьому рецепті є де розгулятися фантазії. В даний час рецепт приготування російського вінегрету спростили і здешевили.

Про приготуванні…
Я зазвичай всі інгредієнти нарізаю, але салат олією заправляю не відразу. Так він довше зберігається. Якщо нарізати овочі окремо, розкласти їх у контейнери, термін зберігання можна збільшити. Безпосередньо перед вживанням салат перемішати і заправити рослинним маслом. Якщо ви хочете отримати різнокольоровий вінегрет, змішайте з рослинним маслом спочатку нарізану кубиками буряк, потім підмішайте все інше. Овочі в червоний колір не забарвляться. Хто любить салат з кислинкою, можна приготувати іншу заправку. Змішати тривідсотковий оцет, рослинне масло, сіль і чорний мелений перець. Цією заправкою полити салат. Виходить теж дуже смачно. Кількість інгредієнтів розрахована на 6-8 порцій.
На 100 г продукту припадати приблизно 120 ккал.

Покроковий рецепт