Ділюся рецептом цього простого у приготуванні і дуже корисного салату з червонокачанної капусти і овочів, який ви з легкістю зможете приготувати в будь-який час року.
Інгредієнти
Червонокачанна капуста – 300 гр | |
Болгарський перець – 100 гр | |
Червону цибулю – 1 голівка | |
Морква – 1 штука | |
Консервований зелений горошок – 20 гр | |
Журавлина – 20 гр | |
Волоський горіх – 20 гр | |
Сіль – 10 гр | |
Рослинна олія – 3 столових ложки | |
Лимонний сік – 1 чайна ложка |
Хоча червонокачанна капуста користується трохи меншим попитом, ніж, наприклад, інші сорти, в ній міститься натуральні вітаміни та безліч так необхідних організму мінералів. Для порівняння, клітковини в ній міститься майже в півтора рази більше, ніж в інших сортах. Її можна використовувати і для приготування гарніру, і для засолювання, але мені чомусь найбільше подобається використовувати її для приготування салату.
Покроковий рецепт
Ріжемо триста грам капуст, солимо і ретельно розминаємо. Для цієї мети можна використовувати спеціальну ступу, але мені завжди зручніше вручну.
Кладемо туди свіжий перець порізаний, морква, фіолетовий цибулю.
Додаємо горіхи.
Масло і десять грамів лимонного соку також додаємо до овочів і заважаємо все.
Зверху викладаємо горошок і журавлину.