Цей салат досить екзотичний, але в той же час ситний і поживний.
Інгредієнти
Стиглий і м’який авокадо – 1 шт | |
Свіжі салатні листя – 1 великий пучок | |
Білий хліб – половина батона | |
Часникові зубчики великого розміру – 3 шт | |
Оливкова олія – 30 г | |
Бекон – 150 г варено-копчений | |
Свіжий лимон великий – 1 шт | |
Для приготування спеціальної заправки | |
Винний оцет – 25 грам | |
Оливкова олія – 80 грам | |
Дрібна сіль, перець мелений чорний – за смаком |
Завдяки гармонійному поєднанню інгредієнтів, страва чудово виглядає як в святковому, так і в повсякденному меню.
Покроковий рецепт
Наріжте половинку батона білого хліба на маленькі частини квадратної форми, викладіть їх на деко, часникові зубчики пропустіть через прес і отриману суміш нанесіть на хлібні кубики. Збризніть все зверху невеликою кількістю оливкової олії, попередньо трохи прогрійте духовку і запікайте сухарики протягом 15 хвилин.
Варено-копчений бекон розріжте на тонкі шматочки середнього розміру і обсмажте на обраному оливковій олії до утворення золотистої і хрусткої скориночки. Потім витягніть скибочки бекону і покладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.
Далі робимо салатну заправку: необхідно в одній мисці з’єднати винний оцет, спеції і оливкову олію в потрібній кількості, потім ретельно все перемішати.
Попередньо вимиті і висушені салатні листочки порвіть руками на дрібні шматочки, потім викладіть їх в широку салатницю, зверху покладіть сухарики і обсмажені скибочки бекону. Авокадо промийте в прохолодній воді, розділіть на половинки, видалити кісточку, потім акуратно відокремте м’якоть від шкірки і розріжте м’яку частину на рівні скибочки. Промийте лимон і відіжміть з нього сік, отриманою рідиною збризніть скибочки авокадо і викладіть їх у салатницю до решти інгредієнтів.
Ретельно перемішайте всі, залийте заправкою і подавайте салат в прохолодному вигляді до столу.