Салат з авокадо з креветками, кальмарами і яйцем

Салат з авокадо з креветками, кальмарами і яйцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для любителів маслянистого авокадо варто порекомендувати цю святкову закуску, яка вражає не тільки смаком, але і подачею.

Інгредієнти

авокадо – 4 шт.
креветки консервовані – 1 банку
кальмари консервовані – 1 банку
лимон – 1/2 шт.
яйця перепелині – 4
яйця курячі – 2 шт (тільки жовток)
перець мелений – за смаком
олія оливкова – 1 ст. ложка
сіль – за смаком

Як приготувати Салат з авокадо з креветками, кальмарами і яйцем

Відмінна ідея, їсти салат прямо з авокадо! Салат готується з м’якоттю авокадо з креветками, кальмарами і яйцем.

Покроковий рецепт

1. Відбирають найбільш міцні авокадо, розрізують навпіл уздовж, видаляють непотрібні кісточки і частину м’якоті витягують за допомогою ложечки.

2. М’якоть і порожні половинки плодів збризкують лимонним соком, інакше продукт швидко потемніє.

3. Перепелині яйця відварюють до готовності (близько 3-х хвилин після закипання), витягають і охолоджують під крижаною водою. Курячі яйця варять трохи довше, так само остуджують.

4. Яйця чистять. Перепелині розрізають навпіл, відкладають (вони потрібні для прикраси). У курячих яйцях використовують тільки жовток. Жовток кладуть в чашку з авокадо і просто розминають виделкою.

5. Відкривають банку з кальмарами і зливають воду. Кальмари витягують і нарізають невеликими шматочками. Те ж саме проробляють з банкою креветок, тільки різати їх не потрібно.

6. Змішують порізані кальмари, розчавлене авокадо, курячий жовток і креветки. За смаком солять, додають оливкове масло і перемішують.

7. Наповнюють приготовленої салатною сумішшю половинки авокадо, прикрашають половинками перепелиного яйця. Перчать за смаком салат.

8. Перед подаванням посипають салат будь січеною зеленню. Особливо підходить петрушка. Приємного апетиту!