Для любителів маслянистого авокадо варто порекомендувати цю святкову закуску, яка вражає не тільки смаком, але і подачею.
Інгредієнти
авокадо – 4 шт. | |
креветки консервовані – 1 банку | |
кальмари консервовані – 1 банку | |
лимон – 1/2 шт. | |
яйця перепелині – 4 | |
яйця курячі – 2 шт (тільки жовток) | |
перець мелений – за смаком | |
олія оливкова – 1 ст. ложка | |
сіль – за смаком |
Відмінна ідея, їсти салат прямо з авокадо! Салат готується з м’якоттю авокадо з креветками, кальмарами і яйцем.
Покроковий рецепт
1. Відбирають найбільш міцні авокадо, розрізують навпіл уздовж, видаляють непотрібні кісточки і частину м’якоті витягують за допомогою ложечки.
2. М’якоть і порожні половинки плодів збризкують лимонним соком, інакше продукт швидко потемніє.
3. Перепелині яйця відварюють до готовності (близько 3-х хвилин після закипання), витягають і охолоджують під крижаною водою. Курячі яйця варять трохи довше, так само остуджують.
4. Яйця чистять. Перепелині розрізають навпіл, відкладають (вони потрібні для прикраси). У курячих яйцях використовують тільки жовток. Жовток кладуть в чашку з авокадо і просто розминають виделкою.
5. Відкривають банку з кальмарами і зливають воду. Кальмари витягують і нарізають невеликими шматочками. Те ж саме проробляють з банкою креветок, тільки різати їх не потрібно.
6. Змішують порізані кальмари, розчавлене авокадо, курячий жовток і креветки. За смаком солять, додають оливкове масло і перемішують.
7. Наповнюють приготовленої салатною сумішшю половинки авокадо, прикрашають половинками перепелиного яйця. Перчать за смаком салат.
8. Перед подаванням посипають салат будь січеною зеленню. Особливо підходить петрушка. Приємного апетиту!