Салат з червонокачанної капусти з яблуком можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику не більше доби.
Інгредієнти
Для салату: | |
капуста краснокочаная – 1/3 вилка | |
кисле яблуко – 1 шт. | |
кунжутне насіння – пару щіпок | |
Для заправки: | |
тахін (кунжутна паста) – 1/4 чашки | |
вода – 1/4 чашки | |
кленовий сироп – 2 ч. л. | |
кунжутна олія – 1/2 ч. л. | |
морська сіль – 1/2 ч. л. | |
яблучний оцет – 1 столова ложка |
Капустяні салати готуються дуже просто, але при цьому їх можна сміливо подавати на святковий стіл. Наприклад, цей салат дуже смачний і легкий – підійде і тим, хто віддає перевагу відмовлятися від заправки у вигляді майонезу для підтримки красивої фігури.
Покроковий рецепт
Приготування:
1. Яблуко очищати необов’язково, його ріжуть дрібними кубиками, видаливши серцевину з плодоніжкою (можна пошинкувати на тертці).
2. Капусту промивають, ріжуть тоненькою соломкою, перетирають з сіллю. Потім додають підготовлене яблуко і кунжутне насіння.
3. Готують заправку. Змішують в окремій чашці тахін, воду, кленовий сироп, яблучний оцет, кунжутне масло і сіль, все перемішують.
4. Виливають салат в заправку. Гарненько перемішують салат. Потім перекладають гіркою в салатник і прикрасити гілочками промитої зелені.
5. Подавати салат з капусти з яблучком можна відразу. Зберігати такий салат можна в герметичній тарі в холодильнику близько доби.