Салат з червонокачанної капусти з яблуком

Салат з червонокачанної капусти з яблуком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Салат з червонокачанної капусти з яблуком можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику не більше доби.

Інгредієнти

Для салату:
капуста краснокочаная – 1/3 вилка
кисле яблуко – 1 шт.
кунжутне насіння – пару щіпок
Для заправки:
тахін (кунжутна паста) – 1/4 чашки
вода – 1/4 чашки
кленовий сироп – 2 ч. л.
кунжутна олія – 1/2 ч. л.
морська сіль – 1/2 ч. л.
яблучний оцет – 1 столова ложка

Як приготувати Салат з червонокачанної капусти з яблуком

Капустяні салати готуються дуже просто, але при цьому їх можна сміливо подавати на святковий стіл. Наприклад, цей салат дуже смачний і легкий – підійде і тим, хто віддає перевагу відмовлятися від заправки у вигляді майонезу для підтримки красивої фігури.

Покроковий рецепт

Приготування:
1. Яблуко очищати необов’язково, його ріжуть дрібними кубиками, видаливши серцевину з плодоніжкою (можна пошинкувати на тертці).

2. Капусту промивають, ріжуть тоненькою соломкою, перетирають з сіллю. Потім додають підготовлене яблуко і кунжутне насіння.

3. Готують заправку. Змішують в окремій чашці тахін, воду, кленовий сироп, яблучний оцет, кунжутне масло і сіль, все перемішують.

4. Виливають салат в заправку. Гарненько перемішують салат. Потім перекладають гіркою в салатник і прикрасити гілочками промитої зелені.

5. Подавати салат з капусти з яблучком можна відразу. Зберігати такий салат можна в герметичній тарі в холодильнику близько доби.