Змішавши трохи зеленого салату, подрібненої червоної капусти, моркви, грейпфрута, нарізаного авокадо і мигдалю разом ми отримуємо райдужний салат. До того ж він не просто красивий, але і корисний.
Інгредієнти
червоної капусти, подрібненої – 2 чашки | |
яблучний оцет – за смаком | |
цукор – за смаком | |
салат ромен – 4 чашки | |
грейпфрут – 1/4 склянки, тертий | |
морква – 1 плід | |
мигдаль – 1 столова ложка пластівцями або рубаний | |
сіль – за смаком | |
авокадо – 1 авокадо | |
лимонний сік – 1-2 ст. ложки | |
насіння смаженого білого кунжуту – 2 чайних ложки | |
будь соус для заправки або йогурт |
Що може бути краще в їжі, ніж салат з червоної капусти? Цей салат готується з червонокачанної капусти. Для вишуканого смаку додається грейпфрут і авокадо.
Хочеться більше кольорів і фарб, будь ласка, можна додати й інші овочі. Причому, чим більше, тим краще.
Отже, вперед, заповнюємо свою миску здоровим, привабливим і чудовим салатом з червоної капусти…
Покроковий рецепт
Червону капусту промийте, наріжте і перетріть з додаванням оцту і цукру, щоб виділився сік. Жорсткі стебла потрібно обрізати, вони в салат не підуть.
Салат ромен промийте і наріжте. Морква почистіть і натріть на крупній тертці.
Грейпфрут очистіть від шкірки, розділіть на часточки. Видаліть з кожної часточки мембрану, наріжте на шматочки. Мигдаль дрібно порубаєте (якщо він у вас не пластівцями).
Авокадо очистіть від шкірки, розріжте навпіл, видаліть кісточку, нарежтье скибочками. Щоб авокадо не потемнів збризніть лимонним соком.
У великій глибокій мисці для салатів, змішайте червону капусту, салат ромен, морква, грейпфрут і мигдаль разом. Посоліть за смаком і перемішайте.
Викладіть зверху авокадо, сбрызнутое лимонним соком. Присипте насінням кунжуту, щоб страва виглядало гарнішим (кунжутне насіння попередньо потрібно обсмажити на сухій сковороді). Подавайте салат з будь-яким улюбленим соусом. Можна просто заправити йогуртом без добавок.