Салат з консервованої квасолею і сухариками

Якщо у вас намічається торжество з посиденьками за столом, а часу на приготування страв практично не залишається, то пропонуємо вам зробити апетитний салат простий. Смаковий тон такому салатному страві додає консервована червона квасоля (власне соку), доповнена подрібненим сиром, копченою ковбасою і сухариками.

Інгредієнти

Ковбаса – 150 гр копчена
Сир твердий – 100 г
Квасоля червона – 200 гр консервована
Сухарі – 40 г
Кріп – 1 пучок
Майонез – 80 мл

Як приготувати Салат з консервованої квасолею і сухариками

Салат з консервованої червоною квасолею можна сміливо віднести до категорії швидких страв. Як правило, готують його, «коли гості на порозі». Салат примітний тим, що інгредієнти для такої страви не потрібно відварювати, як для більшості аналогічних страв. Зверніть увагу, що використовується для простого салату квасоля повинна бути у власному соку. Консервована квасоля з томатною пастою для салату не підійде. Сир беріть твердих сортів.

Тепер трохи про сухариках, які використовуються у страві. У представленому рецепті – це магазинні сухарики (типу «Кириешки» або аналогічних). Але можна для салату з консервованою квасолею заздалегідь посушити домашні сухарики. Хліб або несолодкий батон для домашніх сухариків краще взяти не свіжий, а злегка «залежаний». Так його буде простіше і зручніше нарізати на маленькі кубики. Свіжий хліб в процесі нарізки може просто раскрошиться.

Ковбасу потрібно взяти копчену (це може бути і сервелат). Ще в салаті використовується кріп. Свіжу зелень слід попередньо промити, а потім обсушити, наприклад, паперовим рушником. Для заправки потрібен майонез. Особливих критеріїв до цього інгредієнта немає, використовуєте свій улюблений майонез. Отже, коли всі потрібні продукти будуть готові, можна починати реалізацію рецепта.

Дивіться також:  Рибний салат з квасолею, горохом і паростками

Покроковий рецепт

Першим інгредієнтом подрібнимо копчену ковбасу. Нарізаємо її на обробній дошці у формі дрібних за розміром кубиків. Перекладаємо ковбасну нарізку в підходящу миску.

Беремося за подрібнення твердого сиру. Продукт натремо. Сирну стружку перекладаємо в миску ковбасних кубиках.

Тепер в миску потрібно додати консервовану квасолю. Тільки спочатку обведіть квасолю на сито і злегка промийте під водою. Коли рідина з квасолі повністю зіллється, додаємо квасолю до інгредієнтів в миску.

Промитий і обсушенный свіжий укропчик дрібно рубаємо. Перекладаємо подрібнений кріп в миску.

В останню чергу додаємо в салат сухарики.

Заправляємо подрібнені інгредієнти салату майонезом.

Перемішуємо. Ніяких спецій додавати не потрібно.

Смачний салат з консервованої квасолею і сухариками відразу ж подаємо до столу. Не рекомендується такий салат готувати заздалегідь, адже сухарики просто розм’якнуть і смак страви буде вже не таким привабливим. Приємного вам апетиту!