Всіма визнаний і давно улюблений салат з крабовими паличками, ніколи не втратить свою актуальність на святковому столі.
Інгредієнти
Крабові палички – 10 шт. | |
Яйця – 5 шт. | |
Кукурудза – 1 банку | |
Огірок – 2 середніх | |
Готовий рис – 150 р. або 1 пакетик | |
Майонез – 4 ст. л. | |
Сіль – За смаком |
Прийнято вважати, що будь-справжнє свято у російських людей не обходиться без салату “олів’є”, але до нього давно вже приєднався салат з крабовими паличками. Два цих салату воістину можна вважати головними на святковому столі. Історію цієї страви прослідкувати дуже складно, але є гіпотеза про те, що його дуже любив французький король.
Знавці так і називають салат в честь імені короля, але в простому народі його знають просто як “салат з крабовими паличками”. Звичайно, спочатку використовувалося справжнє, дороге і смачне м’ясо краба, але як тільки винайшли дешеве подобу цього ласощі – палички, крабове м’ясо стали використовувати лише гурмани і кухаря хороших ресторанів. Можливо, той смак до якого ми звикли, зовсім не схожий на улюблений салат французького короля, але від цього він не стає менш улюбленим і рідним. Салат з крабовими паличками ще багато років буде радувати гостей на святкових столах нашої країни.
Покроковий рецепт
Розморожуємо крабові палички, це важливо, тому що в салаті не потрібна зайва рідина. Ріжемо кубиками приблизно 0,5 див. Відправляємо в миску.
Огірки миємо й ріжемо також як крабові палички, красивіше і естетичніше виглядає коли всі нарізано однаково.
Яйця варимо, готуємо їх в круту, щоб жовток добре схопився і не був рідким. Ріжемо.
У миску з нарізаними продуктами висипаємо кукурудзу, без води і заздалегідь приготовлений рис. Рис можна злегка не доготавливать, щоб він тримав форму, а не перетворився у кашу. Додаємо майонез і сіль.
Перемішуємо салат, майонезу може знадобитися більше або менше, орієнтуємося на свій смак. Улюблений салатик готовий!