Крабовий салат – що може бути простіше, коли гості вже на порозі?
Інгредієнти
Яйця курячі – 2 шт. | |
Крабове м’ясо – 6 шт. | |
Зелені яблука – 1 шт. | |
Лимонний сік – за смаком | |
Майонез – 2 -3 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Зелень – кілька листочків | |
Листя салату – 4-6 шт. |
Крабовий салат – що може бути простіше, коли гості вже на порозі? У такому салаті є безліч переваг. По-перше, крабові палички, вже готовий продукт і він не потребує в якійсь обробці. Крабові палички виготовлені з сурімі – щільної маси білого кольору. Найчастіше в якості маси виступає філе білої риби, зазвичай сімейства тріскових. По-друге, крабові палички дивовижний продукт, який поєднується з багатьма продуктами. Кожен раз додаючи новий інгредієнт ви можете отримати абсолютно нове блюдо. З крабових паличок можна приготувати не тільки салати, але і різні закуски, але це вже інша історія. Сьогодні у нас салат з крабовими паличками і яблуком. Як крабів я люблю використовувати крабове м’ясо, а не палички, яких на момент приготування не виявилося. Так що в рецепті вказують як і готувала – крабові палички. Яблуко раджу брати зелене, так як воно менш солодке. Ну і звичайно, просто необхідний лимонний сік, який додасть кислинку салату і свіжість. Салат готується просто і виглядає ошатно. Завжди можна приготувати на швидку руку на вечерю і, красиво оформивши, не соромно подати гостям. Енергетична цінність крабового салату з яблуком – 312 ккал.
Перш ніж приступимо до приготування салату, виберемо хороші крабові палички:
По-перше, крабові палички на вигляд повинні виглядати апетитно, бути соковитими і пружними, мати світлий рівномірний тон забарвлення.
По-друге, крабові палички не повинні бути сухими або перемороженными.
По-третє, завжди читайте ззаду на упаковці про терміні придатності і виробника паличок.
Покроковий рецепт
З крабових паличок зняти пакетики, нарізати невеликими шматочками. 6 паличок досить для 2 – 3 осіб. З яблук зняти шкірку, нарізати соломкою, збризнути лимонним соком, щоб не потемніло (яблуко, бажано, використовувати зелене, так як червоні, звичайно, занадто солодкі). Кількість лимонного соку використовувати за своїм розсудом, якщо яблуко не дуже солодке, можна використовувати мінімум кислоти. Варені курячі яйця почистити, нарізати соломкою.
Всі нарізані інгредієнти змішати, заправити 2-3 столовими ложками майонезу, добре перемішати. За необхідності посолити за смаком.
Листя салат гарненько промити, обсушити. Салатник викласти листям салату. Перекласти в блюдо для сервірування готовий крабовий салат. Прикрасити салат скибочкою лимона і листочками петрушки або іншою зеленню. Подавати салат з крабових паличок з яблуком до столу.
Приємного апетиту!