Отже, як вже було заявлено, заздалегідь курячу грудку відварюємо рис і яйця. При варінні курячої грудки злегка присаливаем воду. Готову відварну курячу грудку витягуємо з каструлі, остуджуємо. Бульйон на основі курячої грудки можна використовувати для приготування перших страв – супів. Відварений рис рекомендується відкинути на сито і трохи промити холодною водою, тоді в салаті рис не буде злипатися. Охолоджені курячі яйця очищаємо від шкаралупи. Свіжий огірок і зелену цибулю промиваємо й обсушуємо. Якщо у огірка гірчить кожурка, то її потрібно зрізати. Якщо «все нормально», то очищати огірок не обов’язково. Охолоджену курячу грудку нарізаємо дрібними кубиками. Переправляємо куряче м’ясо в миску.
Огірок нарізаємо у формі кубиків. Огіркову нарізку додаємо до подрібненого курячого м’яса.
Яйця для салату рубаємо, викладаємо до інгредієнтів.
Додаємо до компонентів салату рис.
Шаткуємо дрібно зелену цибулю.
Приправляємо інгредієнти сіллю і чорним меленим перцем (останній інгредієнт – за бажанням).
Для заправки викладаємо майонез.
Перемішуємо інгредієнти.
Апетитний салат з куркою та рисом готовий! Пригощайтесь на здоров’я!