Пікантність цього салату додасть особливий маринад, в якому будуть запікатися курячі ніжки. Смачний, ситний і простий салат стане порятунком для господині, якщо на порозі потрібно зустріти гостей.
Інгредієнти
Курячі ніжки – 3-4 шт. | |
Болгарський перець – 3 шт. Два перцю потрібно для подачі | |
Корейська морква – 200 гр | |
Для маринаду | |
Соєвий соус – 2-3 ст. л. | |
Сметана – 3-4 ст. л. | |
Гірчиця – 1 ч. л. | |
Чорний перець – 0,5 ч. л. | |
Перець червоний – щіпка | |
Кріп сушений – 1 ч. л. |
Класичний рецепт цього легкого приготування салату має вже багато варіацій. Частіше використовують копчену курячу грудку. Потім пробували і з курячими стегнами, вони дають велику соковитість при запіканні. Якщо цих інгредієнтів у Вас не знайшлося, пропонуємо курячі ніжки, приготовані в особливому маринаді в духовці.
Покроковий рецепт
Курячі ніжки помити, зняти шкіру, викласти в скляне блюдо для запікання.
Тепер потрібно приготувати маринад. Для цього змішуємо соєвий соус, сметану, гірчицю.
Ретельно перемішати, щоб кожна ніжка була добре промазала соусом. Додати суміш перців, приправити кропом. Для кращої просочення залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Ніжки запікати в духовці 35 хвилин до золотистої скоринки, при наявності функції “гриль” потримати ще 10 хвилин до запікання.
Тим часом нарізати болгарський перець почистити від насіння, промити і нарізати соломкою. Два інших порізати навпіл, очистити від насіння і відкласти.
Потім додати корейську моркву, попередньо злити рідину з допомогою сита.
Готові курячі ніжки розділити на великі волокна і додати до перцю і моркви. Змастити майонезом. Добре перемішати до однорідної маси. Додати сіль за смаком.
Оригінально подавати в половинках болгарського перцю.
Приємного апетиту!