Салат з курячою печінкою і огірками

Салат з курячою печінкою і огірками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Салат з курячої печінки з огірками і морквою.

Інгредієнти

куряча печінка – 450-500 гр
морква – 1-2 шт
цибуля ріпчаста – 1 шт
огірки мариновані – 10-12 шт якщо дуже дрібні (корнішони)
майонез – 3-4 ст. л

Як приготувати Салат з курячою печінкою і огірками

Цей салат називається “Обжорка”. Існує дуже багато варіантів приготування (складу) салату “Обжорка”. Його можна приготувати з м’ясом, ковбасою, печінкою і навіть морепродуктів, крім того до основного складу, м’ясо+морква цибуля+ огірки, найбільш винахідливі господині намагаються додати щось своє: горошок, сухарики, маслини або оливки, список можна продовжувати нескінченно, залишилося тільки вибрати за своїм смаком і бажанням.

Мені найбільше подобається салат “Обжорка” з печінкою, так як людина з низьким рівнем гемоглобіну я знаю, що печінка дуже корисний для мене продукт, але стандартні рецепти з печінкою вже встигли набриднути. Цей салат для мене незамінний у нього дуже цікавий смак (дуже смачно), його можна подати як на святковий стіл, так і сім’ї за обідом. Попитом він користується в обох випадках, а інгредієнти з яких він складається доступні і бюджетні.

Покроковий рецепт

Першим ділом ми дивимося склад і якщо для приготування страви чогось не вистачає йдемо за відсутніми інгредієнтами в магазин.

Печінка в цей раз у мене була куряча, але можна брати і яловичу.Беремо печінка гарненько промиваємо її і видаляємо всі пленочки і прожилочки. Поміщаємо печінка в каструлю, заливаємо холодною водою, солимо і ставимо варитися на плиту. Далеко під час закипання каструльки краще не відходити, так як утворюється багато накипу, яку потрібно видаляти. Вариться печінка 20-25 хвилин.

Поки печінка закипає, а нам не можна від неї відходити далеко, почнемо підготовку решти інгредієнтів. Беремо цибулю, чистимо моєму його і нарізаємо невеликими кубиками. Моркву теж чистимо та миємо, але не ріжемо а трьом на крупній тертці.

Попередньо розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо на ньому цибулю і моркву.

Поки печінка варитися, а ми періодично знімаємо з неї накип, цибулю з морквою обсмажується, приступимо до підготовки огірків. Огірки у мене були дрібні, але дуже смачні, тому довелося брати побільше. Якщо у вас огірки великі, то знадобиться 3 штуки. Беремо огірки і ріжемо їх кубиками.

Тим часом печінка вже готова, дістаємо її з каструлі і залишаємо остуджуватися, після того як вона охолоне нарізаємо її кубиками.

Коли всі інгредієнти готові, залишається тільки змішати їх в глибокий салатник, заправити майонезом і посолити, поперчити за смаком.

Також деякі господині додають у “Обжорку” консервований горошок і часник, але я більше поважаю класичний варіант приготування. Приємного апетиту!