Цей салат дуже простий у приготуванні. Виходить досить ситним, тому може послужити непоганим перекусом.
Потрібно:
– 200 г грибів;
– склянка вареного рису;
– банка маслин;
– масло (використовують рослинну), сік лимона, перець з сіллю.
Приготування:
1. Грибочки промивають водою, подрібнюють і трохи прогрівають на рослинному маслі.
2. Маслини звільняють від кісточок, нарізати подрібніше. Рис відварюють заздалегідь, він повинен вийти розсипчастим, охолоджують, змішують з грибами і маслинами.
3. Заправляють салат сумішшю з масла, свіжого лимонного соку. Перчать і солять за смаком.
Подають до столу в салатнику, виклавши салатну масу гіркою. Можна прикрасити зеленню. Рекомендується попередньо заправлений салат охолодити.