Оригінальний салат з моркви з додаванням яблук і сушеної підсолодженої журавлини.
Інгредієнти
червоне яблуко – 1 велика | |
зелене яблуко – 1 велика | |
свіжовичавленого лимонного соку – 1 столова ложка | |
сирої моркви – близько 3 чашок | |
сиру фета – 3/4 склянки | |
висушеної підсолодженої журавлини – 1/2 чашки | |
Заправка салату: | |
майонез – 1/3 склянки | |
йогурт – 1/3 склянки | |
мед – 2 столові ложки | |
рисовий оцет – 2 чайних ложки | |
сіль і мелений чорний перець – за смаком |
Салати є універсальною їжею і подобаються всім без винятку. До їх складу можуть входити не тільки овочі, а й фрукти, а також ягоди. Одним з таких прикладів є салат з моркви з журавлиною і яблуками. Його приготувати просто.
Покроковий рецепт
Перед приготуванням салату морква очищається і добре промивається в холодній воді. Використовуючи тертку з великими лезами, морква натирається. Можна дрібно порізати соломкою.
Яблука промиваються, видаляється серцевина, нарізається соломкою або знову ж натирається на крупній тертці.
Яблука змішуються з морквою і сушеної журавлиною.
Додається розкришений сир фета.
Заправляється салат сумішшю з майонезу, йогурту, лимонного соку, меду, оцту і чорного перцю (остання справа смаку). Всі інгредієнти добре перемішуються.
До трапези подається салат в невеликій піалі. Якщо є бажання, то такий оригінальний салат можна прикрасити невеликий часточкою яблука, груші або апельсина.