Салат з огірків (Заготівля на зиму)

Салат з огірків (Заготівля на зиму) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

6 зубків часнику натерти на тертці (цей інгредієнт можна додавати за своїм смаком та бажанням). Великий болгарський перець помити, видалити плодоніжку з насінням і нарізати тонкою соломкою.

1 кг білої цибулі, 3 кг молодих огірочків нашаткувати на крумной спеціально тертці тонкими кільцями. Все це можна зробити і вручну, але на комбайні процес нарізки буде швидким, простим і менш трудомістким.

Всі подрібнені продукти скласти в каструльку. Додати куркуму, гірчичних насіння і пару ложок сесян селери.

Заправити салат якісним соняшниковою олією (100 мл), сіллю (3 ст. л.) і цукром (5 ст. л.). Перемішати і поварити приблизно 15-20 хвилин.

Наприкінці варіння салат з огірків заправити 5 ст. л. оцту, знову перемішати, поварити 5-7 хвилин. Не забудьте, каструля повинна бути емальованому, щоб не було реакції з залізом і смак салату не псувався!

Розкласти салат з помідорів з півлітрових баночках. Стерилізувати чверть години, потім закатати і укутати на добу.

Охолоджений салат зберігати в прохолодному погребі.