Якщо звичайний рибний салат заправити особливим соусом, то він стане в рази смачніше. Салат з сома з гірчицею – прямий тому доказ.
Потрібно:
– 300 г сома;
– чотири яйця;
– по одній цибулині, яблуку;
– петрушка, лимонний сік, гірчиця, сіль.
Приготування:
1. Яйця відварюють заздалегідь, нарубують дрібніші. Цибулю обчищають, дрібно шинкують. Яблука очищають від шкірки, ріжуть кубиками. Петрушку нарізають дрібніші.
2. Рибне філе відварюють до готовності, ріжуть кубиками і змішують з підготовленими продуктами.
3. Гірчицю змішують з лимонним соком, можна за смаком додати приправи, наприклад, сушений часник. Цією заправкою поливають салатну масу.
Подавати можна відразу – такий салат чудово наситить. Можна готувати і з іншого рибкою.