Дивовижний салат з незвичайним смаковим поєднанням. Він займе гідне місце на святковому столі. Ваші гості оцінять його смак по достоїнству.
Інгредієнти
Консервований тунець – 1 банка | |
Стручкова квасоля – 200 гр. | |
Зелень – 1 пучок | |
Маслини – 1/2 баночки | |
Помідор – 1 шт. Якщо помідори черрі, то буде потрібно кілька штучок | |
Яйце куряче – 2 шт. Якщо яйце перепелине, то потрібно взяти штучок 5-7 | |
Для соусу | |
Масло рослинне або оливкове – 5 ст. л. | |
Часник – 1 зубчик | |
Лимонний сік з половини лимона | |
Сіль – за смаком |
У магазині можна зустріти консервований тунець, на упаковці якого є напис “для салату”. Вибирати його не варто, оскільки він у подрібненому вигляді, а для салату краще підійде тунець шматочками. Важливу роль у салаті з консервованого тунця грає зелень. Чудовий результат виходить зі шпинатом, але якщо його немає, то можна додати петрушку, кріп, кінзу, зелений салат і т. д.
Покроковий рецепт
Підготувати інгредієнти для салату: яйця відварити протягом 8 хвилин, баночку з тунцем відкрити і злити розсіл, зелень промити.
Стручкову квасолю протушкувати в сковороді в невеликій кількості олії протягом 7 хвилин. Можна відварити в підсоленій воді такий же час.
Зелень порубати ножем.
Помідори порізати невеликими шматочками.
Маслини порізати навпіл.
Яйця розрізати на 4 частини. Якщо використовуєте перепелині яйця, то їх варто розрізати на 2 частини.
У салатник покласти рубану зелень, порізані помідори, маслини і підготовлену квасолю.
Приготувати соус. Для цього у мисці змішати масло, подрібнений часник, сіль і лимонний сік.
Тунець розібрати на шматочки і додати в салатник. Залити продукти соусом.
Перемішати інгредієнти і викласти зверху порізані яйця.
У центр покласти кілька шматочків тунця і цільні маслини. Дати настоятися протягом години. Подати салат до столу.