Прості інгредієнти: варені буряки і моркву, волоські горіхи, солодкий виноград. При бажанні можна додати гостринку – часник, або замінити виноград родзинками або чорносливом.
Інгредієнти
Буряк – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Волоські горіхи – 1-2 жмені | |
Майонез – 4 ст. л. | |
Виноград – за смаком великий солодкий |
Всім відома користь буряків, вона очищає кишечник, в ній багато вітамінів і мікроелементів. Тому буряк повинна бути частим інгредієнтом в раціоні харчування.
Покроковий рецепт
Варимо моркву і буряк близько години. Охолоджуємо, очищаємо від шкірки, тремо на тертці все в одну глибоку миску. Додаємо подрібнені волоські горіхи.
Додаємо майонез, перемішуємо.
Викладаємо порційно в маленькі миски або на велике плоске блюдо в форму.
Виноград миємо, розрізаємо на половинки, виймаємо кісточки, викладаємо зверху на салат. Якщо ви взяли ізюм, то можна перемішати всередину салату відразу. Посипаємо подрібненою волоським горіхом.
Подавати можна окремо або з чимось ще, наприклад, з м’ясом. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!