Цей салат хороший не тільки в новорічну ніч, але і після. Ситне відварне м’ясо як не можна краще всього поєднується з овочами. Заправляти салат можна сметанкою.Я ж, волію, ароматним лляною олією
Інгредієнти
Помідори черрі – 200 г | |
Болгарський перець – 1 шт. | |
Яловичина відварна – 300 г | |
Зелень (кріп і петрушка) – невеликий пучок | |
Цибуля ріпчаста – 1 невелика головка | |
Сіль – за смаком | |
Чорний мелений перець – за смаком | |
Льняне масло (або оливкова) – 50 г |
Для приготування цього салату з овочами і яловичиною краще всього брати нежилистое, свіже м’ясо. Звичайно, в салатах неприпустимо жорстке м’ясо. Тому при варінні дотримуйтесь ряд порад:
– варіть яловичину не менше 1 години
– варити на невеликому вогні
– солити м’ясо варто тільки наприкінці варіння
– для отримання ароматного м’яса можна додати спеції (перець горошок, лаврушку).
У якості овочів я вибрала черрі і болгарський перчик. Для яскравості можна додати жовтого та помаранчевого перцю.
Покроковий рецепт
Отже, підготуємо інгредієнти згідно зі списком…
Яловичину нарізаємо нетовстими пластинками, потім ріжемо брусочками (розмір може бути будь-яким, щоб зручно було їсти).
Перець промиваємо , видаляємо плодоніжки і насіння. Нарізаємо овоч брусочками (я намагаюся нарізати приблизно того ж розміру, що і мяско).
Моєму помідори черрі, ріжемо навпіл. Помиту і осушену зелень дрібно рубаємо. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями.
Тепер беремо глибоку чашку і всі підготовлені продукти перекладаємо в неї. Додаємо лляна (але модно і оливкова олія. За смаком солимо і перчимо.
Перемішуємо овочевий салат з яловичиною і подаємо до столу. Приємного апетиту!