Самса з лаваша відмінна альтернатива будь випічки.
Інгредієнти
Лаваш тонкий – 2 аркуша | |
Фарш – 100 гр | |
Сирок плавлений – 1 шт | |
Яйце – 2 шт | |
Молоко – 50 гр | |
Майонез – 2 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Кунжут – за смаком |
Я дуже люблю випічку, особливо булочки. Але деколи немає часу возитися з приготуванням тіста, а за балувати свою сім’ю який-небудь смачненьким хотілося б. З цього самса з лаваша це страва для тих у кого немає часу та й бажання для приготування. Але, незважаючи на легкість готування, смак виходить відмінний. Все що знадобиться для нашого страви це листи тонкого лавашу, м’ясний фарш, плавлений сирок, яйце, молоко, сіль, перець чорний мелений. Приступимо до процесу приготування.
Покроковий рецепт
Приготуємо всі інгредієнти, які нам будуть потрібні для подальшого використання. Фарш обсмажимо на приготування до готовності. Солимо, перчимо.
Плавлений не солодкий сирок нарізаємо тонкими скибочками.
Лаваш розрізаємо поздовжніми смужками.
Змішуємо яйце, молоко, сіль, перець. Все добре перемішуємо до однорідності.
Приступаємо до збірки самси. Лист лавашу змащуємо тонким шаром майонезу по всій довжині. З майонезом краще не переборщувати, що б самса не вийшла занадто жирної. В один кут кладемо фарш, плавлений сир. Загортаємо трикутником.
Потім з двох сторін в яйчно-молочної суміші, обсмажуємо на розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії. Смажимо на повільному вогні з двох сторін до утворення золотистої скоринки. Час смаження приблизно близько 5-7 хвилин.
Готову самсу викладаємо на блюдо, посипаємо кунжутом. Самса з лаваша готова. Приємного апетиту!