Важлива частина в будь випічці – це тісто. Дріжджове тісто виходить масляниста, м’яке, злегка солодкувате . ммммм…. обожнюю!
Тим, хто все-таки боїться дріжджів і бажає спробувати приготувати дріжджове тісто, ділюся деякими спостереженнями…
Є кілька речей, які ви повинні знати перш, ніж почнете готувати випічку з дріжджового рецептом.
Дріжджі мають бути свіжими. Принаймні, не більше, ніж 4 місяці з дати виготовлення. Якщо у вас є сумніви в свіжості, краще купіть нові дріжджі. Також, зберігайте дріжджі в холодильнику – холод зберігає їх свіжими.
Дріжджі люблять теплу воду. Не гарячу, теплу.
Вони також ненавидять сіль, тому додайте її в самий останній момент.
Це нормально, якщо ваше трохи липке тісто при замісі. Сухе тісто – зазвичай щільне тісто, так що не перестарайтеся з борошном.
Коли ви ставите тісто, щоб воно піднялося, переконайтеся, що ви щедро збризнули і тісто, і миску розтопленим вершковим або рослинним маслом. Якщо ви накриваєте миску з тестом поліетиленовою плівкою, змастіть її маслом. Це допомагає тісту піднятися.
Щоб добре піднятися, дріжджі потребує теплому місці, без протягів. Я завжди розігріваю мою духовку до 50 градусів, потім вимикаю її і залишаю тісто в закритій духовці, щоб створити для дріжджів ідеальні умови.
Нарешті, після того, як тісто підніметься, разделывайте його, як можна швидше. Чим більше і довше ви торкаєтеся тесту, тим жорсткіше воно стає.
Ось це основні правила роботи з дріжджовим тістом. Не так складно, правда? Це легко, друзі! Якщо я можу зробити це, будь може. Докладний рецепт приготування дріжджового тіста є на цьому сайті. Удачи з тестом!