Сьогодні я печу хлібний пиріг на кефірі з яблуками, родзинками і курагою.
Інгредієнти
Білий хліб – 300 г | |
Кефір – 500 мл | |
Яйця курячі – 3 шт | |
Цукор – 6 ст. л. | |
Сіль – 1/4 ч. л. | |
Ванілін – 1 г | |
Масло вершкове – 50 г | |
Яблука – 100 г | |
Родзинки – 50 г | |
Курага – 50 г | |
Панірувальні сухарі – 5-6 ст. л. |
Можу припустити, що рецепт цієї страви йде корінням в англійську кухню з її хлібними пудингами. Пиріг неймовірно простий і дає широкий простір для фантазії – ви можете додати в тісто будь-які інгредієнти, які вам подобаються: сир, мед, кокосову стружку, корицю, фрукти, ягоди, какао. Творіть в своє задоволення!
Покроковий рецепт
Родзинки і курагу залити окропом на 5 хвилин. Білий хліб порізати кубиками.
Залити хліб кефіром, вбити яйця, додати цукор(5 ст. л.), сіль і ванілін. Перемішати і залишити на 10 хвилин.
Додати до тесту родзинки, курагу і нарізані шматочками яблука.
Форму змастити маслом і щедро посипати панірувальними сухарями. Викласти тісто, розрівняти, зверху посипати сухарями і 1 ст. л. цукру.
Розкласти поверх пирога шматочки вершкового масла і відправити форму в духовку. Випікати пиріг при температурі 180°с протягом 25 хвилин.
Ось такий соковитий золотистий красень у нас вийшов! Його потрібно злегка остудити і можна їсти. Приємного апетиту!