Як відомо, шарлотка – це пиріг з яблуками. Існує багато рецептів цієї випічки. Спробуйте спекти медову шарлотку в мультиварці за дуже простим рецептом.
Інгредієнти
Вершкове масло або маргарин – 100 гр | |
Яйце куряче – 2 шт | |
Мед натуральний будь-якого сорту – 3 ст. л. | |
Борошно пшеничне – 2 / 3 склянки | |
Сода – 0,5 ч. л. | |
Яблука – 1-2 шт. |
Медова шарлотка виходить ніжною, м’якою, смачною і помірно солодким. Його приготування не займе багато часу, а в складі присутні доступні недорогі продукти. В рецепті краще використовувати зелені кислуваті яблука з шкіркою, але підійдуть і ті, що є під рукою.
Покроковий рецепт
Жировий продукт розтопити на маленькому вогні.
Зняти з плити і остудити. Покласти мед.
Додати яєчний продукт.
Борошно просіяти і змішати з розпушувачем.
Всипати борошняну суміш в рідку масу.
Перемішати тісто до однорідної консистенції. Воно не повинно бути густим. Прибрати тісто в сторону і підготувати фрукти.
Яблука промити, звільнити від серцевини і порізати довільно невеликими шматочками.
Включити мультиварку, встановити режим “випічка”. Дно і краї чаші рясно змастити вершковим маслом.
Укласти шматочки яблук. За бажанням додати корицю.
Фруктові шматочки залити приготованим тестом і розрівняти поверхню. Випікати до готовності. Час залежить від характеристик вашого кухонного приладу і становить приблизно 30 хвилин. Готову шарлотку не виймати з чаші до повного охолодження.
Вийняти пиріг з форми і посипати пудрою. Приємного чаювання.