Простий і швидкий рецепт приготування ароматної шарлотки від моєї бабусі

Інгредієнти
| Борошно – 1 склянка | |
| Цукор – 1 склянка | |
| Яйце – 3-4 шт | |
| Розпушувач для тіста – 10гр | |
| Яблука – 5-8 шт | |
| Кориця – Якщо потрібна |
В тьмяні осінні дні особливо хочеться тепла і затишку. Як приємно, загорнувшись у теплий шарф, приходити додому, де пахне печеними яблуками і свіжими пирогами! Люблю радувати близьких простими смачними рецептами зі свого дитинства.
Осінь – пора шелесту листя під ногами, сірого неба, застывающей природи, а також це пора яблук і шарлотки.
Впевнена, Ви оціните простий рецепт приготування дуже смачної ніжною, ароматною шарлотки, яку готувала ще моя бабуся.
Покроковий рецепт



Змішати 3 яйця зі склянкою цукру, збити до однорідної маси, до отриманої суміші додати просіяне борошно і розпушувач. Якщо немає розпушувача, можна додати 0,5 чайної ложки соди, гашеного в лимонному соку або оцті. Все ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Тісто получантся консистенції густої сметани.

Очистити від шкірки яблука, нарізати їх шматочками.
Мені більше подобається шарлотка з кислими духмяними яблуками сорту “Антонівка”, але смачно виходить з будь-якими.

Змастити форму для запікання олією, пересипати в неї яблука. Якщо любите корицю, посипати нею яблука, потім залити все тестом. Дати тісту просочити яблука 5 хвилин.
Поставити блюдо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку.


Випікати при температурі 180-200 градусів 40-60 хвилин. Перевірити готовність сірником або зубочисткою.
Приємного апетиту!
