Коронний інгредієнт цього простого десерту – волоський горіх.
Інгредієнти
Борошно – 100 гр | |
Яйця – 4 шт. | |
Волоські горіхи – 200 гр | |
Цукор – 100 гр | |
Ванилн – пачечка | |
Розпушувач – 1ч.л. | |
Яблука – 4 шт. | |
Вершкове масло – для змазування форми |
Всім нам відомий рецепт шарлотки, це самий швидкий пиріг, але є безліч варіацій його приготування. Нещодавно, я для себе відкрила дуже смачний рецепт яблучного прога, вся суть покладається в тому, що в тісто я додала перебиті в блендері волоські горіхи. Тісто насичується горіхами, його смак не передати словами. Головне, горіхи перед цим підсушити, щоб легко відокремилася лушпиння, і підсушені більш ароматні. Таке тісто я називаю горіховим, до речі і борошна для нього потрібно значно менше. Горіхи можна використовувати будь-які на свій смак, але, як на мене, волоські сюди більше підходять і більше насичують тісто своїм смаком. Один раз проэкспериментировав, я тільки з горіхами і тепер готую.
Покроковий рецепт
Першим ділом я готую волоські горіхи. Вони в мене вже підсушені і очищені від лушпиння, залишається тільки подрібнити, я роблю це за допомогою блендера, у кого його немає, можна зробити це качалкою.
Готові горіхи відставляю в бік і беруся за тісто. Збиваю яйця з цукром, додаючи ваніль, рарыхлитель і поступово борошно. Тісто має вийде рідкуватим, горіхи його загустят.
Змішуємо тісто з горіховою масою.
Тепер готуємо яблука, миємо, чистимо, вирізаємо серцевину. Я ріжу яблука кубиками, можна різати як Вам зручно, але я вмешиваю їх в тісто.
Яблука додаємо в тісто, тепер виливаємо його в змащену вершковим маслом форму і в духовку на 15 хвилин. Звичайно, за цей час шарлотка не встигає приготується, але тут потрібно орієнтуватися по своїй духовці.
Ось і наша шарлотка. Приємного апетиту!