Шашлик в духовці-блюдо, яке відмінно підійде і на святковий стіл, і на буденний обід.
Інгредієнти
Курячі ніжки – 6 шт. в залежності від кількості порцій | |
Картопля – 8 шт. | |
Морква – 3 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. |
М’ясо для шашлику можна вибрати будь-яке, яке більше подобається. Також, у рецепті вказана морква, яку додавати не обов’язково. Але, варто зазначити, що запечена морква-це дуже смачно.
Покроковий рецепт
Курячі ніжки помити, приправити улюбленими спеціями, посолити і поперчити. Перемішати в посуді руками і залишити хвилин на 20, щоб вбралися спеції. Потім підготувати овочі: картоплю, моркву і цибулю очистити і помити в холодній воді. Для того, щоб не сльозилися очі, під час чищення і нарізки цибулі, потрібно ковток води тримати у роті до кінця процесу.
Овочі нарізати, як подобається. Але краще, щоб це були не дуже великі і товсті шматки, щоб все добре приготувалося. М’ясо і нарізані овочі розкласти на протвень, заздалегідь змащений маслом. Відправити протвень в духовку , розігріту до 180 градусів.
Спусти 20-25 хвилин овочі і м’ясо перевернути, щоб підрум’янилася інша сторона теж. Страва буде готове, коли м’ясо покриється золотою скоринкою.
Нарізати цибулю півкільцями і прикрасити страву. Можна подавати до столу, приємного апетиту!