Шашлик з сьомги в соєвому соусі
Інгредієнти
Червона риба – 600 г форель або сьомга | |
Французька гірчиця – 1 столова ложка | |
Кунжутне насіння – 1 чайна ложка | |
Мед – 1 чайна ложка або за смаком | |
Соєвий соус «Кикоман» – 100 мл |
Сьогодні пропоную приготувати шашлик з сьомги на кухні, а не на природі, тобто в духовці.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти: риба, гірчиця, мед, кунжутне насіння і соєвий соус.
Спочатку необхідно замочити дерев’яні шпажки, щоб при запіканні риби вони у нас не перетворилися в угольки.
З шматки червоної риби зняти шкіру. Нарізати рибу кубиками, розміром приблизно 2 х 2см.
маринувати не менше 30 хвилин
Приготувати маринад для сьомги. Змішати всі інгредієнти для маринаду. Така черговість: 1 чайну ложку змішати з 100 мл соєвого соусу, перемішати, щоб мед розчинився. Потім додати 1 столову ложку французької гірчиці і 1 чайну ложку кунжутного насіння. Сіль я не додаю, так як використовую і так солоний соус. Якщо ви використовуєте інший соєвий соус, рибу треба посолити. Замочити в цьому маринаді раніше нарізані кубики червоної риби. Маринувати рибу не менше 30 хвилин.
На шпажки нанизати мариновану сьомгу. Шпажки з рибою укласти на бортики вогнетривкої страви (так рибу не треба буде перевертати, вона пропечеться з усіх боків і зайвий сік стікатиме в блюдо). Поставити рибу в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 20 хвилин (не більше, так як рибу можна швидко пересушити!).
Шашлик з риби готовий! Подавати до столу відразу ж!
Приємного апетиту!