Щі ситні з пшеничного крупою

Щі ситні з пшеничного крупою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Щі ситні з пшеничного крупою.

Інгредієнти

Капуста свіжа – 200 гр
Картопля – 3 шт
Морква – 1 шт
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Помідори – 2-3 шт
Перець болгарський – 1-2 шт
Селера – 1 стебло
Крупа пшенична – 100 гр
Куряче філе – 300 гр
Сіль, перець – за смаком
Зелень – 1 пучок
Часник – 3 зубчики

Як приготувати Щі ситні з пшеничного крупою

Щі ситні з пшеничного крупою. Щі да каша-їжа наша! Сьогодні споконвічно російська страва-борщ з пшеничного крупою. Змінюються часи, звичаї, але щі, як були, так і залишаються незмінно традиційним російським блюдом. Варити щі почали в 11 столітті, а на дворі 21 століття!!! Десять століть-це серйозна дата! Я пропоную варіант дуже смачних, поживних щів. Рецептів приготування щів дуже багато. Мені подобається з крупою. Виходить наваристий і гущі. М’ясо можна використовувати те, що подобається вам. У мене варіант з курячим філе і без засмажки. По-перше, не потрібно возитися відокремлювати м’ясо від кісток, швидко вариться. Все це економія часу. Що є не маловажним фактором в нашому житті.Щі виходять ще й дієтичні.

Покроковий рецепт

Для щів потрібно м’ясо, картопля, капуста, морква, цибуля, болгарський перець, томати, селера, зелень, часник і крупа. В даному випадку я взяла пшеничне, але можна взяти будь-яку. Смачно виходить з пшоном або кукурудзяною крупою. Рецепт розрахований на каструлю три літри. М’ясо можна брати будь-яке. Я взяла філе курки, так як дієтичне м’ясо і вариться швидко.

Наливаємо в каструлю 1,5 літра води. Доводимо до кипіння. У киплячу воду завантажуємо дрібно нарізане філе, капусту і крупу. Варимо 10 хвилин.

Нарізаємо перець, томати, цибулю, моркву, селеру і картоплю. Додаємо до вмісту каструлі і варимо ще 10 хвилин.

Заправляємо. Сіль, перець, лавровий лист, зелень і часник. Вимикаємо, даємо настоятися протягом години.

Додаємо сметану. Приємного апетиту!