Щі зі свіжої капусти і курки

Щі зі свіжої капусти і курки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку підготуємо всі інгредієнти. Почистимо і промиємо овочі і куряче м’ясо.

Для приготування щів нам знадобитися смачний бульйон. Потрібно відварити курку, (в даному випадку курячий окіст) в 3 -х літрах води, при необхідності знімаючи піну для отримання чистого, золотистого бульйону.

Поки вариться окіст, порізати картоплю соломкою (не великої), на дрібній тертці натерти моркву, порізати цибулю кубиками, червоний перець тонкими кільцями і нашаткувати капусту.

Як тільки закипить наш курячий бульйон додати 1\2 їдальні ложки солі.

Через 15 – 20 хвилин після закипання дістати окіст і охолодити його. У бульйон додати картоплю.

На сковороду налити 2 столові ложки рослинної олії і підігріти його. Висипати подрібнену цибулю та моркву. Обсмажувати до злегка золотистої скоринки цибулі і додати червоний перець. Обсмажувати ще 5 – 7 хвилин на повільному вогні.

Як тільки закипить картоплю додати ще 1\2 їдальні ложки солі. Варити ще 10 хв до напівготовності, потім додати обсмажені овочі і нашатковану капусту. Проварити 5 – 10 хвилин під кришкою на повільному вогні.

Нарізати дрібно зелень. Взяти вже охолоджений курячий окіст і відокремити від нього шкірку і кістки. М’ясо нарізати невеликими шматочками. Додати порізане м’ясо і зелень в щі, накрити кришкою і вимкнути газ. Дати настоятися 15 – 20 хвилин.

При подачі страви додати 1 столову ложку сметани. Можна щі з свіжої капусти прикрасити гілочкою петрушки. Приємного апетиту!