Східне картопляне пюре з морквою і кунжутом

Східне картопляне пюре з морквою і кунжутом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Картопля – 500 г
Морква – 200 г
Сіль – за смаком
Сік апельсиновий – 100 мл
Молоко – 150 мл
Чебрець – дрібку
Кунжутне насіння – 1 столова ложка (або кунжутна паста – 4 столові ложки)
Кунжутне насіння – щіпка для прикраси
Цедра апельсина для прикраси

Як приготувати Східне картопляне пюре з морквою і кунжутом

Хоч овочевий сезон вже вірш, все ж у магазинах повно овочів, вирощених в наших широтах серед них і картоплю. Часто ми не замислюємося і готуємо звичайне картопляне пюре або відварну картоплю шматочками. Сьогодні пропоную вам урізноманітнити картопляне меню, приготувавши східне пюре з картоплі та моркви. Овочеве пюре з картоплі та моркви виходить пишним і повітряним. Картопляне пюре – прекрасний гарнір до м’яса, риби або з смаженими овочами.

Деякі секрети приготування картопляного пюре:
-Після очищення картоплі овоч потрібно відразу класти в воду (він не повинен взаємодіяти з повітрям).
-Картоплю і моркву необхідно кидати у вже киплячу воду.
-Воду треба солити заздалегідь.
-Овочі повинні бути нарізані приблизно однакового середнього розміру.
-Варити овочі краще всього на слабкому вогні.
-Вода при варінні повинна приховувати овочі не більше ніж на 1 див.
-Картопля товкти / розминати потрібно відразу після варіння, поки він не охолов.
-Якщо у вас ще не готовий гарнір, поставте готове пюре на водяну баню, щоб воно не остигало.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

500 г картоплі, 200 г моркви, почистити, нарізати великими кубиками, відварити в злегка підсоленій воді до готовності (10 г солі на 1 літр води). Для того щоб не втратити всі поживні речовини овочів при варінні, прискорте цей процес, накривши каструлю з картоплею та морквою кришкою. Вода при варінні повинна приховувати овочі не більше ніж на 1 див. овочі краще Варити все на слабкому вогні. Коли овочі стануть м’якими, злити воду.

Вичавити апельсиновий сік. Для даної кількості овочів достатньо 100 мл соку.

Картоплю і моркву розім’яти ступкою (використовувала занурювальний блендер). Товкти картоплю краще відразу після варіння, поки вона гаряча. Додати апельсиновий сік, перемішати столовою ложкою.

Додати 150 мл молока (можливо потрібно більше або менше молока, дивіться самі, в залежності від сорту картоплі і його властивостей. Яка вам потрібна консистенція?) Гарненько перемішати.

Додати 1 столову ложку кунжутного насіння (або 4 столові ложки кунжутної пасти) і чебрець (щіпку або за смаком). За необхідності пюре, підсолити, гарненько перемішати.

Картопляне пюре викласти на тарілки, прикрасивши кунжутним насінням і цедрою апельсина.
Приємного апетиту!