Шоколадні капкейки з шоколадним кремом

Шоколадні капкейки з шоколадним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Для тіста: –
Какао – 60 г
Вода – 80 мл (окріп)
Борошно – 250 г
Сода – 1/2 чайної ложки
Розпушувач – 1 чайна ложка
Сіль – 1/2 чайної ложки
Вершкове масло – 150 г
Цукор – 200 г
Яйця курячі – 2 шт.
Ванілін – 5 г (або ванільний цукор-1 чайна ложка)
Сметана – 120 г
Для крему: –
Цукрова пудра – 180 г
Какао – 80 г
Вершкове масло – 2 столові ложки
Сир – 80 г (вершковий)
Шоколад – 150 г (від 50 % какао)

Як приготувати Шоколадні капкейки з шоколадним кремом

Маленький, не великого розміру капкейк– «чашковий торт», принесе вам справжню насолоду як в ранкові години, так і в перекус на обід або полуденок. Кекси, рясно прикрашені шоколадним кремом не зможуть залишити байдужим нікого. Смак у капкейків яскраво виражений шоколадний. Приблизно, час приготування займе від 30 хвилин.

Покроковий рецепт


Інгредієнти для тіста і для шоколадного крему…

60 г какао залити окропом (80 мл), перемішати, відкласти в сторону (як я вже написала в інгредієнтах, какао не повинно містити цукру, наприклад какао Несквік не підійде).

150 г вершкового масла розтопити в каструльці на плиті,додати 200 г цукру піску. Варити на слабкому вогні, помішуючи, до розчинення цукру. Остудити до кімнатної температури.

Масляну суміш перелити в глибоку миску, збити, при цьому додаючи по одному яйцю.

Додати 5 г ваніліну або 1 чайну ложку ванільного цукру, розведене какао, перемішати все до однорідності.

Просіяне борошно змішати з 1/2 чайної ложки соди і 1 чайною ложкою розпушувача. В три прийоми, чергуючи то сметану, то суху борошняну суміш, підмісити до тесту.

Шоколадним тістом на 2/3 заповнити паперові вкладиші (нагадаю, що краще паперові вкладиші вставити в залізні або силіконові форми, так як тісто буде розпирати» і паперові форми можуть просто розвалитися під час випічки). Випікати шоколадні капкейки вже в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-30 хвилин або до готовності (капкейки печуться швидко, так як мають маленьку форму). Шоколадні кекси вийняти, остудити.

На водяній бані розтопити 150 г темного шоколаду.

Змішати 2 столові ложки какао-порошку і 180 г цукрової пудри.

80 г розм’якшеного вершкового масла 80 г вершкового сиру збити до однорідності в окремому посуді.

З’єднати обидві суміші, гарненько перемішати.

Готовий шоколадний крем перекласти в кондитерський шприц, прикрасити остиглі кекси (насадка – зірочка), обертаючи кекс навколо осі. При бажанні капкейки можна посипати кондитерської присипкою. Приємного чаювання!