Справжній шоколадний смак без зусиль.
Інгредієнти
Манна крупа – 200 г | |
Борошно – 100 г | |
Вода – 300 мл | |
Рослинне масло – 100 мл | |
Какао – 3 ст. л. | |
Цукор – 50 г | |
Ванільний цукор – 2 ч. л. | |
Розпушувач – 1,5 ч. л. | |
Сіль – щіпка |
Коли хочеться солодкого, такий легкий і швидкий у приготуванні кексик порадує і дорослих, і дітей.
Покроковий рецепт
Манну крупу залити 200 мл теплої води і залишити набухати на 20 хвилин.
У просіяне борошно додати цукор, сіль, розпушувач, какао і ванільний цукор. Все перемішати.
З’єднати набряклу манку з борошняною сумішшю. Додати 100 мл води і рослинне масло. Все ретельно перемішати, щоб не залишилося ніяких грудочок. По густоті тісто має нагадувати сметану.
Викладаємо тісто у форму. У мене вона кругла, можна взяти спеціальну для кексу або порційно розкласти по паперових формочках.
Ставимо в заздалегідь розігріту до 180С духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин. Готовність кексу перевіряємо зубочисткою, якщо вона повністю суха, значить все готово!
Готовий шоколадний кекс виймаємо й даємо трохи охолонути прямо формі. Потім викладаємо на блюдо.
Можна посипати кекс цукровою пудрою або прикрасити збитими вершками. Можна взяти будь-вершковий крем і промазати розрізаний навпіл кекс, тоді вийде справжній торт! Оформляєте як вам підказує фантазія! Приємного апетиту!