Шоколадний кекс з арахісом

Шоколадний кекс з арахісом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Шоколадний кекс без яєць з арахісом – смачна і проста випічка на швидку руку!

Інгредієнти

Цукор – 180 г
Вода – 250 мл
Лимонний сік – 2 ст. л.
Сіль – щіпка
Борошно – 200 г
Какао – 2 ст. л.
Шоколад темний – 80 г
Розпушувач – 10 г
Арахіс – 125 г
Рослинна олія – 60 мл

Як приготувати Шоколадний кекс з арахісом

Шоколадний кекс з арахісом – смачний і ароматний кекс з легкою гіркуватістю шоколаду і чудовим шоколадним ароматом. Випічка виходить дуже смачною, ніжною і неймовірно шоколадною. Десерт гарний до кави і міцного чорного чаю.

Покроковий рецепт

З’єднати всі сухі інгредієнти і перемішати. В окремій ємності розвести цукор у теплій воді, додати лимонний сік і рослинне масло.

Змішати рідку і суху маси, всипати борошно з какао, сіллю і розпушувачем у воду з цукром, олією і лимонним соком. Ретельно перемішати, щоб усунути навіть дрібні грудочки.

Натерти шоколад в тісто на дрібній тертці. Перемішати тісто.

Додати несолоний обсмажений арахіс. Перемішати масу.

Вилити тісто у термостійку форму, змащену олією. Відправити в заздалегідь розігріту духовку. Випікати до сухої дерев’яної шпажки.

Кекс остудити і вийняти з форми для випічки.

Нарізати кекс на шматочки і подавати до столу. За бажанням можна присипати кекс цукровою пудрою. Приємного апетиту!