Шоколадний кекс без яєць з арахісом – смачна і проста випічка на швидку руку!
Інгредієнти
Цукор – 180 г | |
Вода – 250 мл | |
Лимонний сік – 2 ст. л. | |
Сіль – щіпка | |
Борошно – 200 г | |
Какао – 2 ст. л. | |
Шоколад темний – 80 г | |
Розпушувач – 10 г | |
Арахіс – 125 г | |
Рослинна олія – 60 мл |
Шоколадний кекс з арахісом – смачний і ароматний кекс з легкою гіркуватістю шоколаду і чудовим шоколадним ароматом. Випічка виходить дуже смачною, ніжною і неймовірно шоколадною. Десерт гарний до кави і міцного чорного чаю.
Покроковий рецепт
З’єднати всі сухі інгредієнти і перемішати. В окремій ємності розвести цукор у теплій воді, додати лимонний сік і рослинне масло.
Змішати рідку і суху маси, всипати борошно з какао, сіллю і розпушувачем у воду з цукром, олією і лимонним соком. Ретельно перемішати, щоб усунути навіть дрібні грудочки.
Натерти шоколад в тісто на дрібній тертці. Перемішати тісто.
Додати несолоний обсмажений арахіс. Перемішати масу.
Вилити тісто у термостійку форму, змащену олією. Відправити в заздалегідь розігріту духовку. Випікати до сухої дерев’яної шпажки.
Кекс остудити і вийняти з форми для випічки.
Нарізати кекс на шматочки і подавати до столу. За бажанням можна присипати кекс цукровою пудрою. Приємного апетиту!