Необхідні інгредієнти…
Готую завжди швидко, навіть якщо допомагає наш синуля і наш тато. Цього разу помічник один і щоб нічого не забути, намагаємося робити одночасно кілька дій: готуємо тісто, замочуємо курагу на 15 хвилин і навіть робимо шоколадну глазур).
Мою курагу і кладу її в воду на 15 хвилин.
В окремій ємності змішую всі сухі інгредієнти: цукор, просіяне борошно, розпушувач, какао, ванілін (ванільний цукор).
До сухих інгредієнтів додаємо воду і рослинну олію, перемішується до однорідної маси і стежимо, щоб не було грудочок.
В цей час вже готова наша курага, воду зливаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Нарізану курагу додаємо до нашого тесту. Змащуємо форму рослинним маслом і перелити тісто разом з курагою. У формі ретельно перемішуємо. За нашим звичаєм – тричі стукаємо формою про стільницю і тричі обертаємо за годинниковою стрілкою. Всі ці маніпуляції робимо, щоб вийшло повітря.
Відправляємо наш шоколадний пиріг з курагою в розігріту духовку на 180 градусів.
Через 50 хвилин виймаємо, попередньо перевіривши сухий паличкою, і насолоджуємося)
Син запропонував прикрасити торт шоколадною глазур’ю.
Її ми робимо наступним чином: змішуємо цукор і какао до однорідної маси, вливаємо воду (чим більше води, тим глазур гущі. Я вибрала оптимальний варіант і додаю 2 ст. ложки води) і на маленькому вогні доводимо до кипіння.
В глазур додаємо 1 ст. ложку олії, перемішуємо, даємо охолонути і змащуємо торт.
Ребятенок взяв шоколадні кульки, зробив очі і брови, полуницею виклав посмішку). Приємного апетиту!