З французької слово «мус» означає «піна».
Інгредієнти
Темний шоколад – 300 г | |
Масло вершкове – 45 г | |
Апельсин – 1 шт. (цедра і сік) | |
Яйця курячі – 4 шт. | |
Цукор – 45 г | |
Для прикраси можна використовувати | |
Збиті вершки – за смаком | |
Гілочка м’яти – за смаком | |
Кориця – за смаком | |
Шоколадна стружка – за смаком | |
Фрукти – за смаком |
Шоколадний мус є традиційним десертом французької кухні, який полюбили в усьому світі. З французької слово «мус» означає «піна». Легка і ніжна текстура, м’який смак, цитрусові нотки в поєднанні з шоколадом доставлять неповторне задоволення будь-ласуни. Такі десерти дуже часто можна зустріти в ресторанах. Люди охоче їх замовляють. І, якщо вони приготовані правильно, то можуть принести неймовірне задоволення. Але, як говориться, ресторани ресторанами, а от якщо приготувати десер будинку, то він буде набагато смачніше. Адже людина його буде готувати для себе, а значить, з душею. Але необхідно готувати по кроках, які описані в даній статті. В цьому випадку все вийде.
Головна особливість мусу – правильне змішування інгредієнтів в певних пропорціях. Тому найменше недотримання і смак вже буде не тим.
Покроковий рецепт
Шоколад і необхідно розламати на шматочки, вершкове масло порізати кубиками, додати цукор. Інгредієнти змішати, викласти в чашу для мультиварки. Потім встановити програму в меню мультиварки «Десерти» і час приготування на 7 хвилин. Подібний ефект можна отримати розтопивши шоколадну плитку на водяній бані в каструлі на плиті. Але в мультиварці готувати подібний десерт набагато зручніше, та й швидше. Розмішали, виклали в чашу і виждали час. А після отримали те, що хотіли.
Однією з умов приготування мусу є використання горького або темного шоколаду, від якого не утворюються грудочки. Вибирайте тільки той шоколад, в якому дійсно впевнені.
Ретельно промити апельсин. На дрібній або середній тертці натерти шкірку цитруса, намагаючись не зачепити внутрішню білу частину фрукта. Одержану цедру викласти в чашку. Вичавити сік з апельсина вручну або за допомогою соковижималки. Не використовуйте пакетовані соки, так як, в цьому випадку смак вже буде не таким.
Білки і жовтки відокремити один від одного. Жовтки змішати з цедрою і соком, щоб вийшла однорідна консистенція.
Після приготування шоколадну масу необхідно ретельно перемішати до однакового стану. Потім додати жовткову суміш і знову перемішати.
В окремій чашці збити білки в густу, щільну піну з допомогою віночка і акуратно вмішати їх в шоколадну масу.
Шоколадний соус перелити в келихи або формочки, залишити в холодильнику до застигання.
Рекомендується перед подачею прикрасити десерт гілочкою м’яти і збитими вершками. Вершки пом’якшують гіркоту терпкого шоколаду, а м’ята освіжає смак.
Для надання особливого аромату в мус можна додавати кавовий лікер, ром або коньяк. Алкогольний напій додасть десерту пікантний смак.
Надзвичайно смачний, повітряний і простий десерт порадує в будній день, а також стане чудовим доповненням до святкового столу. Ніхто не зможе встояти перед солодким виконанням французького десертної страви.
Шоколадного насолоди!