Торт-це завжди солодка радість не тільки для дітей, але і для дорослих.
Інгредієнти
для бісквіта | |
яйця – 6 шт | |
борошно – 1 склянка | |
цукор – 1 склянка | |
крохмаль – 0,5 склянки | |
розпушувач – 10 гр | |
сіль – 1 щіпка | |
гаряча вода – 0,5 склянки | |
какао – 2 столові ложки | |
для глазурі | |
какао – 4 столові ложки | |
цукор – 12 столових ложок | |
молоко – 8 столових ложок | |
масло вершкове – 50 гр | |
для просочення | |
м’ятний сироп – 200 гр |
Шоколадно-м’ятний торт – це незвичайне поєднання смаків. Торт виходить ніжний і ароматний. Це прекрасне частування до будь-якого чаювання.
Покроковий рецепт
Тісто для бісквіту
Приготуємо коржі. Відділити білки від жовтків. Білки поки приберемо в бік. До жовтків додаємо цукор і збиваємо міксером до піни. Збити необхідну консистенцію вийде тільки міксером. Можна звичайно віночком, але це дуже трудомістко.
В отриману суміш додаємо борошно, крохмаль, сіль, розпушувач тіста і гарячу воду. Вода повинна бути тільки що вскипевшая, тобто окріп. Все добре збиваємо. Прибираємо в бік.
Тепер збиваємо білки до утворення пік.
Переливаємо білки до тесту. Акуратно вмішуємо їх ложкою тісто до однорідності.
Форму для випікання, я використовую деко застеляємо пергаментом і виливаємо половину отриманого тесту. Ставимо в попередньо розігріту духовку. Випікаємо близько 10 хвилин при температурі 180 градусів. Але краще перевіряти готовність бісквіта. Так як час приготування залежить і від потужності духовки і від товщини бісквіта. Перевіряти можна звичайної зубочисткою. Якщо корж готовий вона буде сухою, без прилиплих шматків тіста.
У тісто додаємо какао, добре перемішуємо.
Дістаємо готовий світлий бісквіт з духовки. Отлепляем корж від паперу. Знову форму застеляємо пергаментом. Виливаємо тісто. Випікаємо за тією ж схемою.
Глазур
Готуємо глазур. Змішуємо цукор, какао і молоко. Ставимо на вогонь, постійно помішуючи.
Як тільки з’являться бульбашки в глазурі, вимикаємо вогонь і додаємо вершкове масло. В гарячій глазурі воно само розтане.
Готуємо сметанний крем. Рецепт дуже простий. Збиваємо сметану з цукром до однорідності. Крем готовий.
Збираємо наш торт. Просочуємо світлий бісквіт сиропом. Я використовую сироп з м’яти. Змащуємо глазур’ю. Частина глазурі залишимо, вона нам знадобиться. Зверху кладемо темний бісквіт, так само його просочуємо. Змащуємо сметанним кремом.
Так як у нас великі коржі, розрізаю їх навпіл. Накладаю одну половину на іншу.
Зверху заливаю глазур’ю. Прикрашаю листком м’яти. Він надає аромат торту. Відправляємо в холодильник на годину для просочення. Торт готовий. Приємного апетиту!