Шурпа з баранини – неймовірно просто, але смачно.
Інгредієнти
Баранячі ребра – 400 г | |
Картопля – 8-10 картоплин | |
Морква – 2 шт. | |
Помідори – 2 шт. | |
Приправа – 1 ч. л. | |
Часник – 1-2 зубчики | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Цибуля зелена – за смаком | |
Петрушка – за смаком | |
Жир баранячий – за смаком |
За традиційним рецептом спочатку всі овочі обсмажуються на баранячому жирі. Потім все заливається водою, додається картопля і готується до повного приготування. Я готую трохи по-іншому.
Покроковий рецепт
Зварити баранячі реберця разом з цілою цибулиною.
Моркву почистити, порізати великими брусочками. Часник почистити, дрібно порубати. Помідори порізати на 6-8 частин (від шкірки краще позбутися).
На баранячому жирі пасерувати часник, потім додати помідори. Смажити помідори до стану кашки, але щоб не пригоріла.
У бульйон додати моркву.
Закинути часниково-помідорну засмажку. Трохи поварити.
Поки все вариться, почистити картоплю, порізати його на 4 частини і закинути в бульйон.
Наприкінці варіння закинути січену зелень (цибулю і петрушку) і додати солі і приправи для супу. На повільному вогні довести шурпу до повної готовності. Вимкнути вогонь, дати настоятися.
Подавати до столу. Приємного апетиту!