У даному рецепті розглянуто, як приготувати шурпу більш пісну, так як вона готується частіше з баранини.
Інгредієнти
Яловичина – 400 гр. | |
Помідори – 2 шт. | |
Спагетті – 100 гр. | |
Маленькі картоплини – 8-10 шт. | |
Томатна паста – 2 ст. л. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Сіль, сумак, паприка, приправа для м’яса – за смаком |
Шурпа являє собою страву, поєднує у собі і перше і друге, його можна назвати занадто густим супом, або гарніром з м’ясом і бульйоном. Це східне блюдо чудово своїм поєднанням продуктів, ситні і пікантними приправами.
Покроковий рецепт
Для початку беремо яловичину, промиваємо її, нарізаємо на великі шматки і ставимо в скороварку, заливаємо водою, солимо небагато і ставимо під тиск на годину.
За цей час моркву натираємо на крупній тертці і смажимо на олії розпеченої сковороди.
Через трохи часу до моркви відправляємо два порізаних помідора і також пасеруємо.
Картоплю та цибулю очищаємо.
Додаємо в шурпу моркву і цибулю цілком, які відправляємо без смаження.
Додаємо в суп томатну пасту, приправу, сіль, щоб картопля зміг увібрати сіль і бути в міру солоним. Пасеровані овочі також направляються в суп і залишаємо нудитися на середньому вогні хвилин 20-30.
Через даний час в шурпу кладемо потрібну кількість спагетті, даємо їй проваритися 2 хвилини, помішуючи, щоб вона не злиплася і можна закривати кришку, макарони самі дійдуть.
Через 15 хвилин шурпу можна розливати по тарілках, щоб у кожній порції було м’ясо, картоплю і спагетті.