Традиційно шурпу готують з баранини. У нас варіант зі свининою. Ми її крім картоплі доповнили перцем, помідорами, морквою, цибулею. Подробиці в рецепті.
Інгредієнти
Свинина – 400 гр | |
Сало – 100 гр | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Часник – 2 зуб. | |
Сіль – за смаком | |
Коріандр мелений – за смаком | |
Перець болгарський – 1-2 шт. | |
Помідор – 1-2 шт. | |
Картопля – 5 шт. | |
Зелень – за смаком |
Для приготування шурпи найкраще взяти м’якоть разом з жирком. М’ясо спочатку обсмажимо, потім доповнимо овочами, картоплею. Варити шурпу зі свининою будемо в каструлі. В ідеалі краще використовувати казан. Отже, починаємо.
Спочатку зріжемо зі свинини сало. Наріжемо його шматочками, обсмажимо. Потім додамо м’ясо. Його також треба нарізати середніми шматками. Обсмажуємо м’ясні шматочки. Паралельно подрібнюємо овочі.
Покроковий рецепт
Спочатку зріжемо зі свинини сало. Наріжемо його шматочками, обсмажимо. Потім додамо м’ясо. Його також треба нарізати середніми шматками. Обсмажуємо м’ясні шматочки. Паралельно подрібнюємо овочі.
Очищаємо моркву. На обробній поверхні нарізаємо її великими брусками. Цибулю подрібнюємо довільними шматочками. Перекладаємо нарізку з овочів до підсмажених шматочків м’яса.
Хвилин через 5 або 7 інгредієнти в каструлі солимо, додаємо мелений коріандр. Часник нарізаємо тонкими пластинками. Його теж відправляємо в каструлю. Продовжуємо варити далі.
Солодкий болгарський перець нарізаємо кубиками або смужками. Викладаємо в каструлю.
Очищену картоплю нарізаємо великими брусками або часточками.
Помідори нарізаємо середніми шматочками.
Інгредієнти досолює, заливаємо кип’яченою водою доверху.
Тушкуємо шурпу під кришкою протягом години або трохи більше. У процесі додаємо зелень.
Приємного всім апетиту!