Швайнебратен — печеня зі свинини по-німецьки

Швайнебратен — печеня зі свинини по-німецьки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Швайнебратен — печеня з свинини, запечений у духовій шафі з ароматною хрусткою скоринкою. У додатку до нього я приготувала смачненький соус з пряностей і інжиру.

Покроковий рецепт

Готуємо соус…
У невеликій важкій каструлі змішайте портвейн, курячий бульйон, інжир, розмарин, корицю та мед. Варіть на середньому вогні, поки не зменшиться наполовину, близько 30 хвилин. Видаліть гілочки розмарину і палички кориці (деякі листя розмарину залишаться в порційній суміші).

Перелийте суміш у чашу блендера і подрібніть до однорідного стану. Змішайте з маслом, сіллю і перцем. (Соус можна приготувати за 1 день. Накрийте його і поставте в холодильник. Перед використанням розігрійте на середньому вогні.)

Готуємо м’ясо…
Розігрійте духовку до 220 градусів. Змішайте масло, розмарин, 1 столову ложку солі і 1 ½ чайної ложки перцю в невеликій мисці.

Покладіть свинячу корейку у важку вогнетривку жаровню. Розподіліть масляну суміш по свинині, щоб вона повністю покрила м’ясо. Обсмажуйте, перевертаючи свинину кожні 15 хвилин, щоб забезпечити рівномірне підрум’янення, поки термометр для м’яса миттєвого не покаже близько 60 градусів, всього близько 45 хвилин.

Викладіть свинину на обробну дошку і оберніть фольгою, щоб вона “дійшла”. Дайте свинині відпочити 15 хвилин.

Використовуючи великий гострий ніж, наріжте шматочками свинину. Розкласти свинячі скибочки на тарілки. Полийте теплим соусом з агрусу і подавайте негайно.