Для приготування нам знадобляться макаронний вироби з твердих сортів (спагеті або будь-який інший тип), томатна паста, плавлений сир, базилік, оливкова олія, перець.
Інгредієнти
Макарони – пол упаковки | |
Сир плавленнный – 100 г | |
Томатна паста – 1 упаковка (80-90г) | |
Базилік сушений – за смаком | |
Олія оливкова – за смаком | |
Перець – за смаком |
Що робити, якщо гості вже на порозі, а в будинку мінімум продуктів і їх склад далекий від святкового? Пропоную легке рішення даної проблеми, що займає мінімум часу – приготувати пасту під сирно-томатним соусом.
Покроковий рецепт
У киплячу, трохи підсолену воду додаємо макарони твердих сортів пшениці і варимо до стану аль денте (тобто трохи недоваривая)
Час варіння залежить від макаронних виробів, але в середньому не перевищує 7 хвилин, так як макарони ще будуть оброблятись термічно. Вони повинні бути не розварені, а такого стану як на фото нижче
На розігріту сковорідку додаємо оливкову олію і томатну пасту, доводимо до кипіння
У киплячу на сковороді суміш додаємо перець, сушений базилік
На дрібній тертці натираємо плавлений сир і додаємо на сковороду, ретельно перемішуємо, чекаємо поки соус придбає однорідну консистенцію
Додаємо на сковороду макаронні вироби і перемішуємо з соусом. Закриваємо кришкою і на малому вогні тушкуємо пасту протягом хвилин
Ось так з найпростіших продуктів, які завжди є в наявності вдома, у нас вийшло смачне блюдо! Приємного апетиту!