Отже, для приготування бісквітного тіста беремо зручну за розміром миску. В неї забиває три великих курячих яйця (беремо 4 яйця, якщо вони маленькі). Підсипаємо цукровий пісок.
Озброюємося міксером, та інгредієнти, що знаходять в мисці, збиваємо на високих обертах до утворення пишної маси. За обсягом вона повинна перевищити початкову в 2-3 рази.
В отриману солодку суміш з цукру і яєць просіваємо борошно пшеничне. Разом з борошном, додаємо соду (або використовуємо розпушувач для тіста).
А тепер потрібно перемішати борошно з яєчною масою, але використовуємо вже не міксер, а ложку або лопатку.
Очищаємо мандарини, видаляємо з них кісточки, якщо є, і білі прожилки. Нарізаємо мандаринові дольки на шматочки. Нарізку з мандаринів викладаємо на тісто. Ще раз перемішуємо тісто ложкою.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. По дну і стінкам форми для запікання проходимся шматочком вершкового масла. Тісто з мандариновими шматочками викладаємо у форму і розрівнюємо.
Пиріг запікаємо 25-30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною лучиною.
Чекаємо, коли бісквітний пиріг з мандаринами охолоне, а потім витягуємо його з форми і нарізаємо на шматочки. Приємного чаювання!