Інгредієнти
Курячий жир – 50 мл (зібраного з дека при приготуванні курки або качки) | |
Борошно – 50 г | |
Рослинне масло – 100 г (або вершкового) | |
Бульйон – 1-2 склянки (або води) | |
Сіль – | |
Мелений чорний перець – | |
Херес – 2-3 ст. л. | |
Трави – 1 ч. л. подрібнених трав (розмарин, чебрець, шавлія) |
Ви можете зробити соус будь-якої консистенції, змінюючи при цьому кількість доданого бульйону і варіюючи часом варіння.
Соус для курки або качки можна зберігати в холодильнику близько тижня або заморозити на строк до трьох місяців. Після заморожування: обережно розігрійте соус на повільному вогні, час від часу помішуючи, щоб запобігти руйнуванню структури соусу.
Покроковий рецепт
На слабкому вогні в невеликій каструлі розігріти олію. Додати подрібнені трави (розмарин, чебрець, шавлія) і борошно.
Все перемішати лопаткою.
Збити віночком, щоб розбити грудочки.
Додати, зібраний з дека при запіканні качки або курки, жир.
Варити до утворення пастоподібної маси.
Потім додати бульйон.
Варити кілька хвилин до потрібного вам загустіння. Додати за смаком сіль, перець, при бажанні – приправу, трохи вина.
Приємного апетиту!