Отже, готуємо продукти, які заявлені у списку інгредієнтів. У миску пересипаємо цілий стакан цукрового піску. До солодкого інгредієнту відразу розбиваємо курячі яйця.
Для подальшої кулінарної процедури нам знадобиться міксер. Спочатку на малій, а потім на середній швидкості введені інгредієнти збиваємо. У результаті повинна вийти повітряна солодка маса.
Тепер можна додавати борошно. Використовується звична більшості кухарів і домогосподарок пшеничне борошно. Борошно перед додаванням в солодку яєчну суміш потрібно в обов’язковому порядку просіяти. Завдяки цьому прийому готова випічка вийти повітряної, з приємною структурою. Борошно додавати частинами, вмішуючи в яєчну суміш.
На етапі додавання борошна ввести в майбутнє тісто ще і гашену оцтом соду.
Ось таке однорідне тісто для пирога у нас вийшло. По консистенції воно нагадує густу сметану.
Відставляємо тісто в сторону, вимиємо яблуко, видалимо серцевину й наріжемо кубиками.
Яблучну нарізку відправляємо в приготоване тісто, перемішуємо тісто вже ложкою.
Форму для запікання змащуємо невеликим шматочком вершкового масла або маргарину. Дно форми і стінки присипаємо панірувальними сумішшю.
Яблучне тісто переправляємо у форму.
Пиріг з яблуками випікаємо 25-30 хвилин. Готовність випічки перевіряємо за допомогою дерев’яної палички (шпажки).
Пиріг з яблучною начинкою остуджуємо, потім легко витягаємо з форми. Нарізаємо пиріг на частини і подаємо до столу.
Апетитний яблучний пиріг готовий! Приємного вам чаювання!